Arendalsuka: Nok plast – hva gjør vi nå?

Dato & tid
16.08.2018 11:00 — 16.08.2018 13:30

Gratis. 

Inkludert lunsjservering.

Sted: Akter banjer, Seilskipet Statsraad Lehmkuhl, Arendal

Sammen med Norsk Klimastiftelse, Maritime Bergen og DOGA retter Human Innovation-klyngen fokus mot designnæringens rolle i kampen mot havplast.

Publisert 14.06.2018

Hvaler med magen full av plastposer, ihjelsultede sjøfugler, isoporkuler og q-tips mellom tang og tare langs Norskekysten.  Plast er den største kilden til marin forsøpling , og har den siste tiden har fått stor oppmerksomhet og mobilisert ryddedugnader langs det ganske land. 

Dugnadsånden smitter, og at det ryddes er bra. Men når vi vet at  om lag 70% av den totale mengden avfall synker til bunns  er det klart at vi må gjøre mer. Så lenge produksjonen av plastprodukter øker kraftig på verdensbasis, når fisk fraktes i isoporkasser, garn og tau lages av plastfibre og husholdningsavfall havner i toalettet, lever den mørke dystopien om at det i 2050 vil være med plast enn fisk i havene våre videre. 

Som produkt fra petroleumsnæringen er plast også et gedigent klimaproblem med utslipp flere steder i verdikjeden.

Skal vi virkelig få bukt med problemet må vi ta det ved roten og stanse tilsiget av ny plast til havene : minske behovet for plast, endre produksjonen og øke gjenvinningen.

Tverrfaglighet, eksperimentering og design kan være del av løsningen.

Torsdag 16. august, under Arendalsuka belyser vi ulike sider av klodens plastproblem for å komme ett steg nærmere morgendagens løsninger.

Medvirkende

 

Bli også med på: