Bak veggene: Oktan Bergen med Stine Karlsen

Stine Karlsen, med kreativitet i ryggraden.

Designtenkeren Stine Karlsen om verdens største refleks, kreativitet og hvorfor hun ikke lengre er så skråsikker

Publisert 13.02.2018

Stine Karlsen, rådgiver og tjenestedesginer i Oktan Bergen.

Hva driver du med? 
Jeg er tjenestedesigner, designtenker og rådgiver. Til daglig jobber jeg med fasilitering av prosesser hvor vi skaffer innsikt om forbrukere og utvikler tjenester. Vi jakter konstant på å avdekke behov og se etter nye forretningsmuligheter på vegne av kundene våre. Som rådgiver har jeg et strategisk ansvar for å lose merkevare og vår leveranse i riktig retning –og gjerne også utfordre kunden til å ta strategisk gode valg i en tid med så rask endring som vi ser i dag.

Du har vært aktivt medlem i DRB siden første stund, husker du hvorfor du meldte deg inn?
Svaret er enkelt: At design er viktig for næringslivet, er det ingen tvil om. Da DRB ble opprettet, var jeg raskt ute å melde meg inn, for å få et større nettverk, og ikke minst høste goder av alle de ulike møteplassene som DRB skaper mellom bransjen vår og næringslivet. 

Kan du fortelle om et prosjekt du arbeider med for øyeblikket?
De fleste pågående prosjekter er konfidensielle fram til lansering, men jeg kan fortelle om et prosjekt jeg har jobbet med: Skyss sin reflekskampanje som jeg har gjort sammen med Skyss-teamet; Linda, Tone, Ellisiv og meg. 

Alle vet at det er lurt å bruke refleks, men ikke alle er like flinke, meg selv inkludert. Det er så lett å glemme refleksen, og vi tenker at vi blir sett. Så hvordan skal vi endre adferd i alle lag av befolkningen? Vi fikk Skyss til å bygge «verdens største» refleks på Torgallmenningen. Vi gjorde det til et event og filmet live på Facebook alle de syv timene det tok å legge 23.000 reflekseri formasjonen til én stor refleks med 10 meter i diameter!

Resultatet ble en magisk opplevelse for de som var tilstede, og en flott liten film som har spredt et viktig budskap langt utover det vi kunne håpe på. Vi er fornøyd med å ha greid engasjere og skape oppmerksomhet rundt et viktig tema.  


Kan du trekke frem noe du er stolt over?
Jeg er stolt over å få jobbe med de fantastiske menneskene i Oktan som gjør at vi det siste året har hatt tittelen Bergens mestvinnende byrå i den årlige Kuben-kåringen. Kreativitet er og blir vår viktigste leveranse. Det sitter i ryggmargen på alt vi gjør. 

Kreativitet er og blir vår viktigste leveranse. Det sitter i ryggmargen på alt vi gjør. 


Hva er den største feilen du har gjort, og hva lærte du av det?
Kremt... Jeg kan være nokså overbevisende i argumentasjonen min rundt en jobb, og én gang fikk jeg en kunde til å gå for en løsning jeg raskt angret på. Da jeg forsøkte å få kunden til å ombestemme seg, var de ikke til å overtale siden jeg hadde argumentert så tydelig og sterkt for løsningen. I etterkant har jeg lært å ikke være så skråsikker. Så det er det blitt slutt på nå!  

Helt til slutt; hvem ser du opp til?
Hele miljøet rundt Design Thinking her i Bergen, og de menneskene som har fått meg til å bli genuint nysgjerrig og lyttende, og som har fått meg til å bruke kreativitet på en ny måte. Og det vil jo si mange av de som utgjør DRB og er knyttet til DRB, ikke sant? Visjonære, smarte folk som gjør en viktig jobb!

 

Mer «Bak veggene»: