Human Innovation inntar Arendalsuka

Sammen med Norsk Klimastiftelse, DOGA og Maritime Bergen retter klyngen fokus mot designnæringens rolle i kampen mot havplast

Publisert 08.06.2018

Hvaler med magen full av plastposer, ihjelsultede sjøfugler, isoporkuler og q-tips mellom tang og tare langs Norskekysten. Plast er den største kilden til marin forsøpling, og har den siste tiden har fått stor oppmerksomhet og mobilisert ryddedugnader langs det ganske land. 

Dugnadsånden smitter, og at det ryddes er bra. Men når vi vet at om lag 70% av den totale mengden avfall synker til bunns er det klart at vi må gjøre mer. Så lenge produksjonen av plastprodukter øker kraftig på verdensbasis, når fisk fraktes i isoporkasser, garn og tau lages av plastfibre og husholdningsavfall havner i toalettet, lever den mørke dystopien om at det i 2050 vil være med plast enn fisk i havene våre videre. 

Som produkt fra petroleumsnæringen er plast også et gedigent klimaproblem med utslipp flere steder i verdikjeden.

Skal vi virkelig få bukt med problemet må vi ta det ved roten og stanse tilsiget av ny plast til havene: minske behovet for plast, endre produksjonen og øke gjenvinningen.

Tverrfaglighet, eksperimentering og design kan være del av løsningen.

Torsdag 16. august, under Arendalsuka belyser vi ulike sider av klodens plastproblem for å komme ett steg nærmere morgendagens løsninger.

Program 

Minikonferanse og workshop (inkludert lunsj).
Fasilitert av Kjetil Bjørke (Innsiktsbyrået) og Morten Usterud (Sølvpilen)
På Statsraad Lehmkuhl, Akter banjer.

Medvirkende: 


Se arrangementet på Facebook  →
 


 

Pecha Kucha-vert er Kjetil Bjørke (Innsiktsbyrået).
På Statsraad Lehmkuhl, Stordekk.

Medvirkende: 


Se arrangementet på Facebook  →
 

 

På Statsraad Lehmkuhl, Stordekk

Klokken 21 er det tid for å heise vimplene og la Olle Abstract ta oss med inn i solnedgangen med søt musikk og bølgebrus.

––

Ta kontakt med stine @ drb.no om du har spørsmål rundt programmet!

Vi gleder oss!

 

Se resten av ukens program og de ulike arrangørene på Statsraaden